Skriv ut recept Skriv ut recept

Vitlökschutney från Indien

Nä vi nu hittat ett vin som klarar av att gifta sig med vitlök kan vi lämna ut ett läckert indiskt mattillbehör – vitlökschutney. Inte svårt att göra. Det här behöver du:
4 vitlöksklyftor
20 röda pepparfrukter, som skalas och rostas i ugn (doppa snabbt i kokande vaten och dra av skalen)
3 dl riven kokos (helst inte torkad- är den torkad får du dubbla mängden olja)
4 teskedar olivolja
en knivsudd muskot
salt efter smak
Det här gör du
Hetta upp vitlökarna med kokos i oljan tilsätt muskot
Mal (eller kör i matberedare) röran tillsammans med de rostade pepparfrukterna. (Pepparfrukterna blir mycket mildare av att rostas)
Tillsätt salt och låt röran svälla lite någon timme. Mal igen till en jämn pasta. Servera till kyckling, lammkött eller grillat. Mycket smaker.