Skriv ut recept Skriv ut recept

Klassisk dessert som alla tycker om. Inte supersöt och med en vuxen smak av espressokaffe. Gör gärna chokladmoussen dagen innan. Smakerna utvecklas och mognar när den kyls ner och stillnar. Esspressotonen och den vita chokladen hittar varandra verkligen i det här receptet. Urenkelt att göra och alldeles frestande att äta. Den bruna färgen kommer från kaffet.
Det här behöver du till fyra portioner (hungriga fyra personer):
200 gram vit blockchoklad
3 matskedar florsocker
3 matskedar starkt espressokaffe eller 3 matskedar vatten och tre teskedar snabbkaffe med espressosmak
1 tesked vaniljsocker
2 äggulor
3 dl hårdvispad vispgrädde
Hallon till serveringen
Så här gör du:
Fyll en stor kastrull till hälften med vatten. Koka upp vattnet och ställ en mindre kastrull i den stora och lägg blockchokladen i kastrullen och låt den smältas. Rör ner socker, vanilj och kaffe i den smälta chokladen. Rör ner äggulorna. Vänd ner vispgrädden försiktigt. Se till att det blir en homogen smet till färg och konsistens. Lägg i stor skål eller portionsformar. Ställ kallt minst 4 timmar och helst över natten med plastfilm som täcke. Servera med lite riven vit choklad och färska hallon. Njut med ett sött dessertvin. Gärna Madeira.