Skriv ut recept Skriv ut recept

Vi har fått många förfrågningar inför sommaren om att göra ett recept på den klassiska potatissalladen med majonnäs. Här kommer receptet. Om du tar den med en smakrik grillad korv har vi lagt till ett par vintips som kan passa mums-mums.
Detta behöver du:
1 kg färskpotatis, sköljd men oskalad
1 tesked salt
3 hårdkokta, skalade och hackade ägg
3 dl finhackad bladselleri
2 dl finhackad ny gul lök alternativt purjolök
1 1/2 dl färsk majonnäs
2 teskedar dijonsenap
1 dl finhackad pickles (köp färdiga på burk – duger fint)
salt och peppar efter smak
en nypa kajennpeppar
finhackad persilja
Så här gör du:
Skiva den färka potatisen och koka den mjuk (inte för mjuk) i saltat vatten. Ta upp och kyl ner i kallt vatten. Skiva den svalnade potatisen. Blanda dijonsenapen i majonnäsen. Blanda alla ingredienserna i en stor skål. Tillsätt majonnäsen i klickar och blanda så att den fördelas jämnt. Krydda med salt, peppar och cayenn. Lägg upp på tallrik eller is kål och dekorera med generöst med hackad persilja.