Klassisk potatissallad
Vi har fått många förfrågningar inför sommaren om att göra ett recept på den klassiska potatissalladen med majonnäs. Här kommer receptet. Om du tar den med en smakrik grillad korv har vi lagt till ett par vintips som kan passa mums-mums.
Detta behöver du:
1 kg färskpotatis, sköljd men oskalad
1 tesked salt
3 hårdkokta, skalade och hackade ägg
3 dl finhackad bladselleri
2 dl finhackad ny gul lök alternativt purjolök
1 1/2 dl färsk majonnäs
2 teskedar dijonsenap
salt och peppar efter smak
en nypa kajennpeppar
finhackad gräslök
Så här gör du:
Skiva den färska potatisen och koka den mjuk (inte för mjuk) i saltat vatten. Ta upp och kyl ner i kallt vatten. Skiva den svalnade potatisen. Blanda dijonsenapen i majonnäsen. Blanda alla ingredienserna i en stor skål. Tillsätt majonnäsen i klickar och blanda så att den fördelas jämnt. Krydda med salt, peppar och cayenn. Lägg upp på tallrik eller i skål och dekorera med generöst med hackad gräslök.