Skriv ut recept Skriv ut recept

Yakiniku

Japansk klassiker som passar förträffligt med ett orange vin. Där hittar kryddningen en matchning.

Detta behöver du till fyra:
400 g biffkött i supertunna skivor (gärna mycket marmorerat)
3 vitlöksklyftor, finhackade
3 msk riven ingefära
1/2 dl sesamfrön
1 dl japansk soja
3 msk Mirin
1 msk Sambal oelek
Till serveringen
3 salladslökar i tunna strimlor

Så här gör du:
Blanda samman alla ingredienser till marinaden och täck köttet ordentligt med marinad. Täck med plastfolie.Låt köttet i marinaden ligga i kylskåpet minst 3 timmar och gärna över natten.
Hetta upp en stekpanna och lägg i lite neutral olja.
Lägg i köttet tillsammans med marinaden och stek under omrörning ca fem minuter till dess att marinaden i stort sett försvunnit.
Servera med lite ris, limeklyftor och den strimlade salladslöken. Behöver du någon sås så blanda ner limeskal i creme fraiche med några droppar limesaft.