Rödspätta med kaprissmör

God och lättlagad fisk. Servera med en grön sallad så blir det en fin måltid.
Detta behöver du till fyra:
8 rödspättefiléer (utan skinn och ben). Är de stora så räcker det med fyra.
2 dl mjöl
3 ägg, som du vispat samman
1 matsked olivolja
5 matskedar smör (ska användas till flera saker)
4 matskedar kapris, finhackade
3 matskedar persilja, finhackad
3 matskedar pressad citron
8 citronskivor till serveringen
Salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Värm ett uppläggningsfat i ugnen på 150 grader för att lägga fisken på för att hålla den varm efter stekningen.
Lägg mjölet på en tallrik och de vispade äggen i en djup tallrik.
Värm olivoljan och en matsked smör i en stor stekpanna.
Doppa fiskfiléerna i mjöl så att de täcks. Skaka av överflöd. Doppa därefter filéerna en i sänder i ägget så att de täcks och lägg direkt i stekpannan. Upprepa för alla filéerna. Stek dem gyllenbruna på ena sidan. Det tar ca 4 minuter och vänd därefter. Salta och peppra på den stekta sidan.
Lägg fisken på det varma uppläggningsfatet och täck med metallfolie för att behålla värmen.
Torka av stekpannan med lite hushållspapper. Lägg i kapris, persilja, smör och citronsaft. Vispa runt till dess att smöret smält.
Servera fisken med lite av kaprissåsen och en citronskiva.

Skriv ut recept Skriv ut recept

Månadens viner