Sallad på persika och avokadosalsa
Otroligt god sallad. Dessutom en fröjda att titta på. Hittar du inte mogna persikor kan persikan ersättas med Mango. Hittar du inte mogna bifftomater kan du ersätta med körsbärstomater som du halverar. Bara så att du inte missar att laga den här salladen.
Detta behöver du till fyra
2 stora mogna bifftomater som du halverar och sedan skivar
4 stora mogna persikor som du skär i små klyftor
Till salsan:
1 mogen avokado som du kärnat ur och skurit fruktköttet i små tärningar.
3 salladslökar
1 liten chilifrukt, finhackad
1 krossad vitlöksklyfta
2 teskedar finhackad färsk koriander
1 matsked olivolja
salt och peppar efter smak
dressingen:
1 matsked brunt socker
2 teskedar pressad citron
1 tesked dijonsenap
2 matskedar olivolja
1/2 tesked salt
Så här gör du:
Lägg tomaterna och persikorna i en blandskål.
I en annan skål blandar du samman alla ingredienserna till salsan och saltar och pepprar. Blanda ner salsan i tomater och persikor. Mixa samman dressingen i en matberedare.
Servera på tallrik eller i skål. Drissla över lite av dressingen på tallriken innan serveringen: