Skotska ägg
Det är en lokal specialitet som passar alldeles utmärkt som en liten förrätt, men kanske allra bäst som en komponent på dit buffébord. Blir väldigt bra med ett rött vin med mycket aromer.
Detta behöver du till sex ägg:
6 löskokta ägg som du skalat
1/2 kg mager köttfärs
1/2 dl vispgrädde
1 tesked rökt paprika pulver
3 droppar tabasco
1 tesked salt
1 dl ströbröd
1 vispat ägg
Smör att steka i
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda samman köttfärs, vispgrädde, paprikapulver, tabasco och salt. Blanda i grädden lite i taget så att den absorberas av färsen.
ta lite av färsen i handflatan och tryck in ägget. Ta mer färs om det behövs och se till att ägget täcks runt om av köttfärs. Upprepa detta med alla äggen. Doppa ”bullen” i vispat ägg och därefter i ströbröd. Upprepa med alla ”bullarna”. Hetta upp smör i en stekpanna och stek ”Bullarna” gyllenbruna runt om. Placera dem därefter på ett ugnsfast fat och placera dem mitt i ugnen i 15 minuter. Kan serveras varma eller kalla. Godast varma.