Skriv ut recept Skriv ut recept

Väldigt trevlig variant av fiskbullar som passar utmärkt att servera som traditionell husmanskost med potatis och sås, men vi äter den gärna med en liten tomatpasta.
Detta behöver du till fyra
6 hg torskfilé
3 medelstora potatisar som du kokar och skalar samt därefter mosar
3 matskedar mjukt smör
1 liten finhackad lök
1 dl hackad persilja
1/2 dl hackad kapris
salt och peppar efter smak
1 vispat ägg
ströbröd att rulla i
Så här gör du:
Koka torsken så att den blir klar och kan ”klyftas”. Smula den sedan med en gaffel.
Blanda samman den mosade potatisen med smöret. Satsa på ca 1 tesked salt.
Lägg samman alla ingredienserna utom ägg och ströbröd i en matberedare och kör snabbt samman till en homogen smet.
Sätt ugnen på 175 grader.
Forma smeten till runda bullar. Rulla dem först i det vispade ägget och sedan i ströbröd. Stek dem i smör och lägg dem därefter i varm ugn i ca 15 minuter.
Servera med en tomat pasta eller valfritt tillbehör. Gärna en liten klicka hollandaise sås på sidan.