Champagne kokta musslor
Lättlagat, vackert och gott. Dessutom tar det lite tid och att använda mousserande vin när du kokar musslorna gör verkligen skillnad. En utmärkt förrätt eller lätt lunch.
Detta behöver du till fyra:
1 kg musslor
2 stora gula lökar, hackade
4 vitlöksklyftor, finhackade
1 matsked tomatpuré
1 knippa krusig persilja, finhackad
1 liten förpackning Boursin färskost (eller motsvarande)
1/2 flaska torrt mousserande vitt vin
2 matskedar smör
salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Hetta upp smöret i en stor kastrull. Lägg i löken, vitlöken, persiljan och tomatpurén. Rör om och låt koka ca 7 minuter under omrörning.
Rör ner osten så att den mjuknar helt. Häll på det mousserande vinet i omgångar och rör så att osten löser sig. När det kokar upp lägger du i musslorna och rör om. Lägg på lock på kastrullen och låt koka. Titta efter efter ca fem minuter att musslorna öppnat sig. När du kan konstatera att det öppnat sig smakar du av om det behövs ytterligare salt. (musslorna är normalt salta i sig själv så smaka innan du saltar) Salta och peppra och rör om och sedan kokar du ytterligare en minut och serverar direkt. Bjud på ett kraftigt gott bröd. Det är ett bra sätt att få i sig det goda spadet.