Lax och sparris i folie
Riktigt gott och nästan nyttigt. Tänk på att Sparris är en av de grönsaker som bygger hjärnceller. Fisk lär också göra dig klok. En rätt som alla kan laga och faktiskt också de allra flesta gillar skarpt.
Detta behöver du till fyra:
4 skinn- och benfria laxfilébitar
1/2 kg grön sparris med den träiga änden borttrimmad
3 matskedar olivolja
2 vitlöksklyftor, finhackade
salt och peppar efter smak
2 citroner i normaltjocka skivor (ej för tunna)
Färska dillkvistar
Så här gör du:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär till 4 bitar aluminiumfolie som ska kunna knytas runt en laxfilé och några sparrisar.
Dela upp sparrisen i fyra lika högar. Lägg sparrisen mitt på folien. Blanda oljan med den hackade vitlöken. Fördela hälften över sparrisen. Salta och peppra lavfiléerna på undersidan. Lägg en laxfilé på respektive sparrislager. Strö över resten av oljeblandningen över laxen. Täck laxfilén med citronskivor. Placera ut färsk dill. Salta och peppra. Knyt samman folien så att det blir tätt. Placera paketen i ett lager på en plåt. Ställ plåten mitt i den uppvärmda ugnen och baka i 35 minuter.
Öppna upp paketen utan att ta ur fisk mm och servera ur folien som en skål så att alla får ta sin egen fisk. Den är vacker i sin folieform och då gör det inget om någon ttrasar sönder laxen när man tar. Servera med en sallad eller en god potatis. Behöver du en sås så blandar du 1 matsked dijonsenap i 2 dl creme fraiche och saltar och pepprar den.