Skriv ut recept Skriv ut recept

En väldigt fin starter eller mellanrätt med ett glas vin. Väldigt lätt att göra och det smakar gott i kombination med att det är verkligt billigt att göra om du nu ska ha många på besök.
Detta behöver du till fyra:
1 baguette
1/2 dl olivolja

2 små burkar tonfisk i vatten, som du låtit rinna av
1/2 dl kapris
2 schalottenlökar finhackade
1 dl majonnäs
2 matskedar balsamvinäger
1 matsked finhackad persilja
salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Skär baguetten i 2 cm tjocka skivor lite snett. Pensla brödet med olivolja
Lägg brödet på en plåt och stoppa det i ugnen och låt det baka till dess att det börjar få färg. Det tar ca 10 minuter.
Medan brödet rostas blandar du samman alla ingredienserna ordentligt. Se till att tonfisken blir fördelad. Använd en gaffel och ”mosa” isär tonfisken om det behövs.
När brödet är färdigt lägger du det på ett fat och lägger en matsked av röran på varje skiva. Servera medan brödet fortfarande har värme.