Skriv ut recept Skriv ut recept

Mild och god pasta som passar de flesta smaker. Både till vardags och fest.
Detta behöver du till fyra:
5 dl vispgrädde
5 matskedar smör i omgångar
3 matskedar vetemjöl
2 matskedar finhackad schalottenlök
2 salladslökar, finhackade
2 dl vitt vin
2 matskedar finhackad dill
2 hackade vitlöksklyftor
2 matskedar balsamvinäger
4 droppar tabasco
1 dl tunt strimlad röd paprika
8 hg räkor, som du skalat
1 matsked skaldjursfond
Salt och peppar efter smak
Spaghetti efter aptit och kokad enligt förpackningen
riven parmesan
färsk dill till garnering
Så här gör du
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en stor ugnsfast form med lite smör.
Smält tre matskedar smör i en kastrull och rör ner mjölet. När det blandat sig häller du i grädden i omgångar och låter det koka upp. Tillsätt tabasco och smaka av med salt och peppar. Låt sjuda i minst tre minuter så att mjölsmaken försvinner.
Smält resterande smör i en kastrull. Lägg i schalottenlök, salladslök och vitlök.Låt löken mjukna under omrörning under ett par minuter. Tillsätt vinet och fonden och låt koka ganska kraftigt så att vätskan reducerar. Tillsätt dillen, citron och paprikan. Koka samman under en minut. Lägg i räkorna, smaka av med salt och peppar. Blanda samman gräddsåsen med räkorna. Blanda samman med den kokta pastan och lägg i den ugnsfasta formen. Toppa med riven parmesan. Lått baka mitt i ugnen till dess att du får färg på toppen. Garnera med färsk dill.