Skriv ut recept Skriv ut recept

Lättlagad och god vegetarisk rätt.
Detta behöver du till fyra:
2 matskedar olivolja
2 schalottenlökar, finhackade
400 g  svamp (champinjoner går lika bra som kantareller)
2 matskedar kantarellfond
1 matsked balsamvinäger

1 matsked mörk rom eller cognac
1/2 tesked salt
1/2 tesked svartpeppar
1 dl vitt vin
1 dl vispgrädde
2 matskedar hackad persilja
Penne pasta efter aptit
Parmesan att riva efter serveringen
Så här gör du:
Koka pastan efter instruktionerna på förpackningen. Häll av vattnet direkt när tiden är inne och vänd runt pastan med en matsked olivolja,
Värm upp en stekpanna och lägg i en matsked olivolja. Lägg i löken och låt den mjukna utan att få färg. Det tar bara en minut.
Lägg i svampen med fond, balsamvinäger, rom, salt och peppar och stek den till dess att den mjuknar. Det tar ca fem minuter.
Lägg i vinet och fortsätt koka i ett par minuter. Lägg i grädde och persilja.
Koka samman i ett par minuter så att såsen tjocknar något.
Blanda den färdiga pastan med svampsåsen och servera. Om du vill kan du riva över lite parmesan på tallriken.