Ugnsbakad torsk med smakrik topping
Väldigt gott och lättlagat. Toppingen ger både en fin smak, färg och lite tuggmotstånd. Servera rätten med en grön sallad och kanske en sked ris.
Detta behöver du till fyra:
4 torskfiléer
2 matskedar citronsaft
1 chorizzo korv eller annan kryddig korv
2 dl ströbröd
2 vitlöksklyftor
2 matskedar riven parmesan
det rivna skalet av en citron
1 tesked timjan
salt och peppar
Till sås:
3 dl creme fraiche
1 matsked pressad citron
1/2 tesked salt
Så här gör du:
Pensla fisken runt om med citronsaft och lägg den i plastpåse i kylen medan du förbereder resten.
Sätt ugnen på 190 grader.
Hacka korven i små bitar och stek den i en stekpanna till dess natt den börjar smälta.Lägg i ströbrödet och rör om konstant medan du steker så att all vätska absorberas av brödet. Låt svalna.
Lägg i en matberedare tillsammans med vitlöksklyftor, ost, citronskal och timjan. Lägg i rikligt med svart peppar och lite salt. Kör samman till en homogen blandning.
Ta fram fisken, salta och peppra runt om och lägg den på ett smort ugnsfast fat. Fördela brödblandningen över fiskarna och tryck försiktigt till med handflatan så att det blir tätt packat.
Baka i ugnen i 15-20 minuter. Servera med den syrade creme fraichen och en grön sallad.