Skriv ut recept Skriv ut recept

En nyttig och trevlig förrätt eller ett tilltugg till ett glas vin. Om du vill kan du servera räkorna och moussen som en dipp med ett glas vin bara sådär.
Detta behöver du till fyra:
3 stora mogna avokado
2 dl varmt vitt vin (inte kokande, bara ljummet)
3 små gelatinblad
1 dl kokande vatten
2 teskedar salt
6 stänk Tabasco
2 matskedar pressad citron
1 tesked honung (Använd honungen bara om du har ett vin med lite sötma som vår rekommendation eller ett glas Champagne t.ex.)
Räkor enligt eget val. Du kan köpa de svenska färska som du skalar eller de jättestora atlanträkorna, som nuera finns både färska och frysta i matbutiken.
Så här gör du:
Lös upp gelatinbladen i det kokande vattnet. Låt svalna till ljummet. Ta bort skal och kärnor från avokadon.
Blanda sedan alla  ingredienser noga i en matberedare. Häll i gelatinet och blanda samman. Lägg i kylskåp ett par timmar.
Lägg upp med sprits eller portionssked om du ska servera på tallrik eller lägg moussen i skål och räkorna separat om du ska ha som dipp.