Skriv ut recept Skriv ut recept

Carpaccio på Bresaola

,

Bresaola är lufttorkat nötlår, som fått torka i 2-3 månader och då blir mört och får en fin rund doft. Ett underskattat kött, som faktiskt kan hittas färdigskivat till förmånligt pris. Carpaccion blir riktigt trevlig och upplevs som mer fyllig. Perfekt festmat eller till en lunch med någon som du vill skämma bort. (Tänk på att köttet är saltat innan du saltar)

Detta behöver du till fyra:
250 g Bresaola (24 skivor)
3 msk rostade pinjenötter
generöst med ruccola
4 msk god olivolja
150 g parmesan, grovt hyvlad
flingsalt (försiktigt)

Så här gör du:
Lägg ut ett lager med Bresaolaskivor, sida vid sida i en cirkel.
Strö över pinjenötterna
Placera ut en bunt ruccola
Strö över den hyvlade parmesanan
Droppa över olivolja