Köttpaj
En enkel och smakrik rätt. Ganska lätt att laga.
Detta behöver du till fyra
1 stor gul lök finhackad
2 krossade och hackade vitlöksklyftor (är du vitlöksälskare kan du använda press)
500 gram malet nötkött
1 matsked smör
1 matsked olivolja
2 hårdkokta ägg som är kalla
Pajdeg (antingen gör du din egen eller så köper du färdig i affären)
1 tesked torkad dragon
salt, peppar
Så här gör du:
Hacka löken, äggen och vitlöken Sätt ugnen på 175 grader. Lägg smör och olja i en stekpanna och värm på medelvärme. Lägg i löken och låt den mjukna. Lägg i köttfärsen och vänd den i löken till dess att allt det röda är borta.
Klä en ugnsfast form med utkavlad tunn pajdeg. Lägg i kött och ägg i lager. Strö över dragon. Salta och peppra. Lägg över ett pajdegslock och nyp ihop ordentligt runt om. Baka till dess att pajen är gyllenbrun.