Skriv ut recept Skriv ut recept

Ädelost och skinksallad med aioli dressing

En klassiker som kan vara grymt tråkig och förutsägbar. Eller som här spännande och med en masa nya smaker. Blir också utmärkt vinmat eftersom smakerna som lagts i salladen är anpassade efter vinet.
Detta behöver du till sex personer:
1/2 kg rökt skinka skivad och sedan skuren i mindre bitar
6 st granny smith äpplen skalade urkärnade och skurna i mindre bitar. (lägg i vatten efter skärning så att äpplena inte mörknar)
2 1/2 dl smulad grönmögelost
1 dl rostade pinjenötter
2 matskedar dragonblad
2 matskedar finhackad persilja
2 matskedar finhackade persiljeblad
2 matskedar finhackad skalad schalottenlök
3 salladshuvuden eller ca 500 g sallad efter ditt val. Allt sköljt och torkat.
2 dl färsk majonnäs blandad med 1 tesked dijonsenap och 2 matskedar pressad vitlök och 1/2 tesked salt.
salt och peppar efter smak
Gräslök finhackad till dekoration
Så här gör du:
1. Dela salladen. Skölj och torka. Behåll alla blad hela.
2. I en stor salladsskål lägger du sallad, skinka, äpplen, grönmögelost, pinjenötter, kryddor, schalottenlök och majonnäs. Blanda väldigt väl. Smaka av med salt och peppar.
3. Portionera upp i tre salladsskålar eller på tre tallrikar. Drissla över finhackad gräslök.
Servera direkt