Skriv ut recept Skriv ut recept

Riktigt spännande och dessutom nyttig mat som är perfekt att bjuda matintresserade vänner på.
Detta behöver du till fyra:
4 ankbröst på ca 200 g vardera. Skär korsmönster i skinnet med vass kniv.
salt och peppar
Till såsen:
frön från ett granatäpple.
1 dl granatäppeljuice
1 matsked koncentrerad kantarellfond utrörd i 1 1/2 del vitt vin.
1 matsked olivolja
1 matsked majsmjöl till redning.
1 tesked kajennpeppar
salt
Så här gör du:
Hetta upp en torr stekpanna ordentligt. Salta och peppra brösten. Lägg i ankbrösten i omgångar med skinnsidan ner så att du aldrig fyller mer än halva stekpannan (annars sjunker värmen för mycket). Stek i 8 minuter (till dess att de fått fin färg) och vänd därefter och stek på den andra sidan i fem minuter. Lägg in ankbrösten i metallfolie och låt dem vila i tio minuter.
Lägg alla ingredienserna till såsen i en kastrull och häll i resterande ankfett från stekpannan och koka upp och låt koka till dess att du reducerat såsen till ca hälften. Smaka av med salt.
Ta folien av ankan när såsen är färdig. Stek den på nytt ca tre minuter på varje sida på hög värme. Skär brösten i skivor och servera med såsen. Kanske lite pressad potatis eller en grön sallad vid sidan.