Ankbröst med grön sparris
Du kanske inte har provat att äta din sparris utan att koka den. Detta är ett recept där du får känna hur underbart gott det är med den lätta gröna sparrisen. Vi serverar den med stekta ankbröst, några fina björnbär och om du vill några flingor av lagrad parmesan.
Detta behöver du till fyra personer:
3 ankbröst
1 matsked smör
1 bunt grön sparris
2 dl björnbär
Lite flingad parmesan om du önskar det
Till vinägretten:
1/2 dl olivolja
saften från en nypressad citron
1 tesked dijonsenap
1 pressad vitlöksklyfta
salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Värm upp smöret på medelvärme i en stekpanna. När smöret börjar få färg steker du ankbrösten tre minuter på varje sida. Salta och peppra på båda sidorna. Lägg ankbrösten åt sidan för att vila medan du gör resten av rätten.
Blanda ihop olivolja, citron, senap och vitlök. Vispa kraftigt så att dressingen tjocknar. Smaka av med salt och peppar.
Skär av den nedersta centimetern av sparrisen. Ta sedan en potatisskalare (eller om du har en s.k. mandolin så använd den) och skapa långa remsor av din sparris genom att dra skalaren längs hela sparrisen.
Lägg de långa tunna skivorna av sparris i en stor skål och blanda i dressingen.
Skär upp ankbrösten i skivor. Fördela sparrisen till tallrik. Placera några björnbär och lägg några skivor av ankböstet längst upp. Om du önskar strör du över lite flingad parmesan.