Apelsinkyckling som ”slow cooking”
Det är en stor trend att laga maten på låg temperatur och länge. Detta är inget undantag. Smakerna blir väldigt generösa och konsistensen väldigt mör:
Detta behöver du till fyra personer:
4 kycklingfiléer utan skinn
1 dl apelsinjuice
1 matsked apelsinmarmelad
6 cl mörk rom
1 matsked japansk soja
1 matsked HP sås
2 dl passerade tomater.
2pressade vitöksklyfta
2 teskedar salt
1 tesked svartpeppar
1 tesked torr dragon.
Så här gör du:
Sätt ugnen på 100 grader.
Blanda samman alla ingredienser utom kycklingen i en skål. Blanda ordentligt. Vänd kycklingfiléerna i såsen så att de blir ordentligt täckta. Lägg i en ugnsfast form. Lägg på folie och täck fatet.Spara resterande sås. Ställ mitt i ugnen. Den ska totalt baka fyra timmar. Efter halva tiden (2 timmar) tar du ut formen, vänder på kycklingfiléerna och häller över resterande sås. Sätt tillbaka folien. Låt sedan baka färdigt. Servera med sallad eller annat önskat tillbehör. Såsen som kokt kycklingen blir bra sås. Suveränt gott. Om du gillar ingefära kan du riva i en tesked färsk ingefära i såsen också när du rör ihop den.