Otroligt lätt att laga och med en underbar smak. Passar som en helt egen förrätt, men kan bli perfekt med en skiva rökt lax eller grillad vit fisk.
Detta behöver du till fyra:
32 gröna smala sparrisar
ca 2 matskedar olivolja
salt och nymalen svartpeppar
4 matskedar smör
2 matskedar japansk soja
1 matsked balsamvinäger
Rivet citronskal
Riven parmesanost
Så här gör du:
Sätt ugnen på 225 grader
Lägg bakpapper på plåten. Pensla sparrisen runt om med olivolja. Lägg sparrisen i ett lager på bakpappret. Salta och peppra. Sätt in plåten i ugnen och låt baka i 12 minuter.
Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Låt det bli ljust brunt under omrörning. Det tar ca 3 minuter på stark värme. Ta det av värmen och rör ner sojan och balsamvinägern. Lägg sparrisen på uppläggningsfat eller på tallrik för servering. Drissla över smöret. Riv över lite citronskal och parmesan. Servera medan det är riktigt varmt.

Vinklubben Tre Kronor
Vinklubben Tre Kronor arrangerar vinprovningar i flera av Sveriges största städer. De har temat mat och vin med inspiration om vinets historia och hur du bäst använder viner du uppskattar . Det behövs inga förkunskaper och vinprovningarna är lättsamma och avslappnade.
Nyhetsbrevet
Kontakta Oss
Berners Mat och Vinklubb AB
admin@trekronorvin.se