Skriv ut recept Skriv ut recept

Klassisk rätt, som lika gärna kan göras på ankbröst om du föredrar det.
Detta behöver du till fyra:
4 stora kycklingbröst
1 tsk torkad rosmarin
1 tsk torkad oregano
4 msk finrivet apelsinskal
salt och peppar efter smak
smör till stekningen
apelsinskivor till serveringen
Till såsen:
3 dl apelsinjuice
1 msk HP sås
1 msk pressad vitlök
1 dl vitt vin
1 msk koncentrerad kycklingfond
maizena till redning
Så här gör du:
Strö apelsinskal över kycklingen runt om.
Salta och peppra och krydda med rosmarin och oregano.
Hetta upp smöret i en stor stekpanna.
När det är hett steker du kycklingen fem minuter på ena sidan och sänker därefter värmen till medium och steker den andra sidan i tio minuter.
Ta kycklingen ur pannan och låt den vila i folie för att hålla värmen.
Lägg i apelsinjuice, vin, fond, vitlök och HP-sås i samma stekpanna utan att göra den ren. Rör så att eventuella rester i botten på stekpannan lossnar. Låt koka samman några minuter. Red med en eller två teskedar Maizena och låt koka upp så att det tjocknar. Ta en tesked i sänder och avvakta så att du vet hur tjockt det blir.
Servera kycklingen med en eller två tunna skivor av apelsin, såsen och en sallad eller ett gott ris.