Skriv ut recept Skriv ut recept

Apelsintorsk

En mycket läcker anrättning, som du lagar på ingen tid. Gott och dessutom nyttigt.
Det här behöver du till fyra:
2 msk olivolja
1 stor gul lök, skalad, halverad och därefter skuren i lövtunna skivor
2 dl gröna oliver, kärnfria och halverade på längden
3 msk rivet apelsinskal
1 normalstor apelsin, skalad, klyftad och klyftorna hackade fint
1 burk hackade tomater
1 msk koncentrerad fiskfond
8 hg torskfilé utan skinn och ben, skuren i ca 5 cm stora bitar
2 msk pressad citron
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 dl hackad färsk dill till serveringen
Så här gör du:
Hetta upp oljan i en stor stekpanna som du har lock till
Lägg i löken och stek den mjuk utan att den får färg, tar ca fem minuter.
Lägg i oliver, citron, hackade tomater, fiskfond och salt och peppar. Låt koka samman ca tio minuter på medelvärme.
Lägg i apelsinbitarna och apelsinskal. Låt sjuda med såsen i ytterligare fem minuter,
Lägg i torskbitarna och se till att de blir täckta av såsen. Lägg på locket och låt koka 8 minuter.
Servera och strö över hackad färsk dill. Servera med en god potatis eller ett kraftigt ris.