Skriv ut recept Skriv ut recept

En riktig räksallad har blivit en lyx. Det är något som är en perfekt förrätt, men som kan bli en uppskattad lunchrätt alldeles för sig själv om du ökar portionerna en aning.
Detta behöver du till fyra:
8 hg oskalade räkor, som du skalar alldeles innan du ska laga salladen
2 dl majonnäs
3 msk pressad citron
1 tsk dijonsenap
1 tsk pressad vitlök
2 msk kapris, hackade
1 rödlök, finhackad
3 selleristjälkar, finhackade
3 msk dill, finhackad
salt och peppar efter smak
romansallad, finhackad
Så här gör du:
Blanda alla ingredienserna till dressingen (inte räkorna). Smaka av med salt och peppar.
Vänd ner de skalade räkorna i dressingen. Låt stå kallt minst en halv timma.
När du serverar lägger du hackad romansallad i botten på en serveringsskål eller liten tallrik och skedar därefter räksalladen ovanpå. Servera direkt, gärna med lite rostat bröd.