Västerbottensgratinerad kyckling
Lättlagad lyxmat där såsen blir en liten twist.
Detta behöver du till fyra:
4 stora kycklingbröst
2 dl ströbröd
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
2 stora ägg
1 msk dijonsenap
3 dl riven Västerbottensost
2 msk hackad persilja
till såsen
4 dl creme fraiche
2 msk kycklingfond
1 tsk curry
1 tsk salt
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj ett ugnsfast fat och förbered med aluminiumfolie att täcka med.
Torka av kycklingfileerna med hushållspapper.
Dela filéerna i vardera tre delar.
Vispa äggen i en skål tillsammans med senapen och lägg,ost och ströbröd i två andra skålar. Häll saltet och peppar i ströbrödet och blanda om det
Doppa kycklingbitarna i ägget. Därefter trycker du kycklingen ner i osten och pressar fast osten med fingrarna. Sist vänder du kycklingen i ströbrödet.
Lägg kycklingbitarna i den smorda ugnsformen. När du är klar stoppar täcker du formen med folie och ställer den mitt i ugnen. Efter30 minuter tar du bort folien och låter det baka vidare till dess att brödet börjar få färg.
Blanda samman ingredienserna till såsen. Vill du ha den varm kan du värma den utan att den kokar.
Strö över lite persilja och servera direkt