Skriv ut recept Skriv ut recept

Du blir överraskad av vilken skillnad det blir på avokadon när du grillar den. Det är dessutom lika enkelt som det låter. Gör bara såsen först så att du kan servera avokadon direkt.
Detta behöver du till fyra:
4 bifftomater, hackade
1 gul lök, hackad
2 dl färsk koriander, finhackad (ta persilja om du inte gillar koriander)
2 jalapeno frukter, utan frön, verkligt finhackade
2 vitlöksklyftor, pressade
saften från 2 limefrukter
2 msk olivolja
salt och peppar efter behag
olivolja till grillningen
4 stora mogna avokadofrukter, halverade och utan kärna
Så här gör du:
Blanda samman alla ingredienserna till salsan och smaka av med salt och peppar. Ställ kallt minst en halv timma.
Lägg en grillpanna (en med ränder) på högsta värme på spisen. När den är verkligt varm penslar du avokadon med olja och steker den med fruktsidan ner till dess att det blir ränder på frukten. Ta inte mer än fyra halvor åt gången annars sjunker värmen. Gå inte ifrån. Det går verkligen fort.
När du är klar fyller du med salsan och serverar direkt. En underbar förrätt eller lunchrätt.