Skriv ut recept Skriv ut recept

Krämig penne pasta med skivad biffstek

,

En smakrik och mycket omtyckt rätt. Köttet får extra mycket smak när det få ligga lite med pastasåsen innan du serverar.
Detta behöver du till fyra:
350 g penne pasta
500 g biffstek som en skiva
1 msk olivolja
1 msk grönpepparkorn, lätt krossade
3 vitlöksklyftor, pressade
2 msk Dijonsenap
1 msk pressad citron
1 msk Worcestershire sås
1 msk koncentrerad oxfond
1 dl vitt vin
3 dl tjock grädde
150 g färsk spenat
salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Koka upp saltat vatten och och koka Penne enligt instruktionerna på paketet. Häll bort vattnet så snart pastan är klar och låt den torka ordentligt.
Under tiden hettar du upp oljan i en stekpanna. Stek biffen fem minuter på varje sida. Salta och peppra efter stekningen. Ta köttet ur stekpannan. Låt sedan köttet vila i lite folie i fem minuter.
Lägg i grönpeppar och vitlök och stek i ca 1 minut. Rör ner senapen, fond, citron och vitt vin. Få det att koka upp och koka samman under en minut. Rör ner grädden och låt det koka samman under ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
Skiva biffen i riktigt tunna skivor. Häll såsen över pastan i kastrullen. Lägg i spenaten ch blanda samman till dess att spenaten mjuknar och krymper. Blanda ner det skivade köttet med eventuell köttsaft. Blanda ordentligt men var försiktig så att köttet inte går sönder. Servera direkt. Om du vill kan du riva över lite Parmesan.