Äpple Chutney
Detta är ett fint litet tillbehör som du kan göra en lite större sats av och spara i kylskåpet. Den är lika god som tillbehör till fiskrätter som till kötträtter. Du kan också använda den som tillbehör till en hård ost. Varför inte prova med Kvibilles extralagrade Cheddar.
Detta behöver du till en sats:
15 små röda äpplen (typ Cox Orange)
1 stor gul lök skuren i fyra klyftor
3 bitar skalad ingefära ca 2 cm långa
2 dl vitvinsvinäger
1 dl vitt socker
1 dl brunt farin
1 tesked kanel
1/2 resked vitpeppar
1/2 tested kardemumma
1/4 tesked muskot
1 dl apelsinjuice
Så här gör du:
Blanda samman alla ingredienserna i en stor kastrull. Låt koka försiktigt i ca 30 minuter. Behövs det mer vätska så länger du med lite mer apelsinjuice. Ta bort lök och ingefära. Lägg i en burk och förvara svalt till dess att du ska använda den.