Aprikosdoftande fläskkotletter
Detta indiskt inspirerade recept är riktigt läckert. Curryn, aprikoserna. vitlöken och äpplet ger en skön smak till kotletterna.
Detta behöver du till fyra:
3 matskedar fin olivolja
4 fläskkotletter med fettkant
1/2 dl aprikosmarmelad
1 tesked curry
1 pressad vitlöksklyfta
2 matskedar hackad purjolök
1 rensat och finhackat rött äpple
1/2 tesked salt till aprikosblandningen
salt och peppar till köttet
Så här gör du:
I en stekpanna häller du i hälften av oljan. Lägg i löken och låt den bli genomskinlig men inte brun. Tillsätt äpplebitarna och stek till de börjar mjukna. Tillsätt den pressade vitlöken, salt och aprikosmarmeladen. Blanda väl och låt puttra en minut. Skeda bort ur stekpannan i en separat skål. Lägg resten av oljan i stekpannan utan att skölja ur. Höj värmen så att det blir riktigt varmt. Stek kotletterna gyllenbruna på båda sidor. Salta och peppra köttet. Dra stekpannan av spisen och lägg aprikosröran över kotletterna och låt dem stå och dra fem minuter. Servera med en sallad och lite fin potatis.