Ansjovisägg

Urläckert tilltugg till Champagnen och vackert inslag på buffén. Roligt och gott alternativ till brunchen.
Det här behöver du till sex ägghalvor:3 hårdkokta ägg, kalla
3 finhackade ansjovisfiléer
6 hela ansjovisfiléer
1 dl majonnäs
1 matsked dijon senap
1 matsked riven pepparrot
salt och peppar efter smak
persilja till dekor
Så här gör du:
Halvera äggen på längden med en vass kniv. Gröp ur äggulorna utan att skada äggviteskalen.
Lägg äggulorna tillsammans med de hackade ansjovisfiléerna, majonäs, senap och pepparrot i en matberedare. Kör till en mousse. Smaka av med salt och peppar. Spritsa ner generöst med blandningen i äggskalen. Garnera med en ansjovisfilé och lite persilja.

Skriv ut recept Skriv ut recept

Månadens viner

  • Guigal Cotes du Rhone Rouge119.-

    Ett utomordentligt vin från en av världens mest framstående vinproducenter. Ingen har fått så många 100  poängare av vi… 119.00 kr

  • The Butcher 159.-

    En förträfflig bekantskap från det hos oss lite okända vinlandet Österrike, som mest fölrknippas med vita viner. Men miss… 159.00 kr

  • Gustave Lorentz 109.-

    Elegant och typisk Gewurztraminer från Alsace, som passar till all mat med fruktinnehåll eller till vilt och mat med kraftig … 109.00 kr

  • Barone Montalto Brut 79.-

    Lätt, friskt och mycket behagligt vin som passar förträffligt som sällskapsvin och för en skål bland vänner.

    79.00 kr