Sallad på jordgubbar och björnbär

Frisk och härlig dessert som passar när som helst. Hittar du inga björnbär kan du ta blåbär i stället.
Detta behöver du till fyra:
3 matskedar balsamvinäger
2 msk blomsterhonung
1 kryddmått kardemumma
1 tsk salt
6 hg jordgubbar, rensade och skurna i fyra klyftor
1/2 l björnbär
1 dl myntablad, grovt hackade
Så här gör du:
Blanda samman balsamvinäger, honung, kardemumma och salt i en salladsskål. Vänd ner jordgubbar och björnbär. Var försiktig så att bären inte går sönder.
Strö över myntabladen och servera. Det gör inget om salladen står kallt en liten stund innan du serverar.

Skriv ut recept Skriv ut recept

Månadens viner

  • Guigal Cotes du Rhone Rouge119.-

    Ett utomordentligt vin från en av världens mest framstående vinproducenter. Ingen har fått så många 100  poängare av vi… 119.00 kr

  • The Butcher 159.-

    En förträfflig bekantskap från det hos oss lite okända vinlandet Österrike, som mest fölrknippas med vita viner. Men miss… 159.00 kr

  • Gustave Lorentz 109.-

    Elegant och typisk Gewurztraminer från Alsace, som passar till all mat med fruktinnehåll eller till vilt och mat med kraftig … 109.00 kr

  • Barone Montalto Brut 79.-

    Lätt, friskt och mycket behagligt vin som passar förträffligt som sällskapsvin och för en skål bland vänner.

    79.00 kr