Smakbitar på rökt lax
Ett elegant litet tilltugg, som kan serveras som en tartar och bli enentré, förrätt eller lunchrätt. Superenkelt att göra.
Detta behöver du till fyra (som tilltugg):
400 g rökt lax
1 schalottenlök, finhackad
1 msk finhackad dill plus kvistar till serveringen
1 dl kapris, avrunnen och grovt hackad
2 tsk rivet citronskal
2 msk pressad citron
2 msk olivolja
salt och peppar
1 dl creme fraiche
Så här gör du:
Hacka laxen med vass kniv så fint du kan. Använd inte matberedare eller mixer.
Blanda den hackade laxen med löken, kapris, den hackade dillen, 1 tsk citronskal, 1 msk citronjuice och olivoljan. Smaka av med salt och peppar.
I en annan skål vispar du samman creme fraiche med 1 tsk citronskal och 1 msk citronjuice. Smaka av med salt och peppar.
Servera i japanska porslinsskedar eller i små kaffekoppar. Lägg en sked laxröra och därefter en liten klick creme fraiche med en dillkvist på toppen.