Skriv ut recept Skriv ut recept

Enkel och god rätt, som innehåller allt i måltiden, precis som en ”låda” ska göra. Lättlagad också.
Det här behöver du till fyra:
1 msk olivolja
1 msk smör
1 gul lök, skuren först i klyftor och sedan i lövtunna skivor
4 vitlöksklyftor, finhackade
200 g nya potatisar, oskalade, skurna i skivor
salt och peppar efter smak
1 dl vitt vin
400 g vit sparris, skalad och med de vediga bitarna borttagna. Skuren i smala skivor, diagonalt
500 g räkor, som du skalar (alternativt köper du de stora djupfrysta med stjärtfenan kvar. Gör du det ska du tina dem först och rosta med under fem minuter i torr varm stekpanna så att de tappar lite vätska och blir fastare)
1 tsk rivet citronskal (zest)
1 msk pressad citron
2 msk hackad gräslök
Så här gör du:
Hetta upp olja och smör i en stekpanna. Stek löken och vitlöken på medelvärme. Låt steka 3 minuter.
Häll i vinet och lägg i potatisen och koka samman i 7 minuter.
Lägg i sparrisskivorna. Blanda samman med potatisblandningen och låt koka vidare i tre minuter.
Lägg till räkorna,citronsaften, citronskalen och gräslöken.
Låt koka upp under två minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera direkt.