Cannelloni med lax
Numera kan man köpa färdiga Lasagne plattor. Vi använder dem för att ”fuska” lite Cannelloni. Vill du göra egen så gör det. I receptet använder vi färdiga lasagne plattor.
Faktiskt riktigt lätt att laga och laxfyllningen blir suveränt god.
Detta behöver du till fyra:
250 g lasagneplattor
2 msk smör (till två saker)
1 finhackad gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
250 g sköljd färsk spenat
1/2 dl creme fraiche
1 kryddmått muskot
600 g laxfilé skuren i 12 långa ”stänger”
1 msk vetemjöl
4 dl mjölk
1 msk koncentrerad hummerfond
150 g Parmesan, riven
salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Koka upp saltat vatten i en stor kastrull.
Koka lasagne plattorna till dess att de mjuknar och kan böjas obehindrat.
Doppa därefter direkt plattorna i kallt vatten och låt dem torka på en handduk. (De ska inte efterkoka)
Hetta upp 1 msk smör i en kastrull. Stek löken och vitlöken till dess att löken blivit mjuk, men inte får färg.
Lägg i spenaten och stek med löken till dess att den mjuknar.
Rör i creme fraichen och muskoten. Smaka av med salt och peppar.
Smörj en rektangulär ugnsfast form.
Lägg spenatröra och laxfilé på varje pastaplatta. Lägg det på mitten så att du kan vända in kanterna efteråt. Du ska fylla plattorna på längden och spara på sidorna så att de kan vikas samman. Vik samman kanterna och tryck ner dem i mitten. Flytta över till ugnsfatet. Upprepa med alla plattorna.
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält 1 msk smör i en kastrull. Vispa ner mjölet och därefter mjölken i omgångar så att det inte blir klumpar. Fortsätt vispa till dess att såsen tjocknar. Vispa ner hummerfonden i såsen med parmesanen och smaka av med salt och peppar.
Häll såsen över pastan i den ugnsfasta formen.
Baka i 20-25 minuter till dessa att såsen börjar få färg.
Servera direkt.