Skriv ut recept Skriv ut recept

Varma runda smaker med lite tryck. Trevlig att servera mitt på bordet med gästerna runt och med en härlig explosion av aromer.
Detta behöver du till fyra:
8 hg fast vit fiskfilé (t.ex. gös)
1 dl lime juice
2 msk olivolja
1 rödlök i tunna skivor
1 grön paprika i tunna skivor
1 röd paprika i tunna skivor
3 vitlöksklyftor, finhackade
2 små spansk peppar, skurna i tunna strimlor på längden
4 dl vitt vin
3 msk koncentrerad fiskfond
1 burk hackade tomater
25 cl kokosmjölk
1 msk sesamolja
korianderblad till serveringen (gillar du inte koriander så ta bredbladig persilja)
salt och peppar
Så här gör du:
Lägg fisken i en stor plattbottnad skål. Droppa över 2 msk lime juice och salta. Ställ kallt i en halv timma för att marinera.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelvärme. Lägg i löken och låt den steka så att den blir mjuk (ca 3 minuter). Lägg i paprika, vitlök och spansk peppar. Låt steka ytterligare fem minuter. Paprikan ska ha mjuknat.
Tillsätt vinet, fonden, tomaterna, kokosmjölken och sesamoljan: Koka upp och låt sedan sjuda en halv timma utan lock så att såsen reducerar lite.
Lägg i fisken med limen och häll i den resterande limejuicen. Smaka av med salt och peppar. Ta av värmen och låt fisken koka på restvärmen i såsen. Strö över lite korianderblad alldeles vid serveringen. Servera med lite ris.