Skriv ut recept Skriv ut recept

Torsk på italienskt vis

Otroligt lätt att laga. Dessutom så typiskt och underbart italienskt. Och som om det inte räcker med det….mycket nyttigt.
Det här behöver du till fyra:
4 portionsstora torskfiléer utan ben
smör att steka i
salt och peppar till torsken
Till såsen:
4 plommontomater eller andra mogna tomater med mycket smak, grovt hackade
3 salladslökar i lövtunna skivor både det gröna och vita
12 svarta oliver utan kärnor, finhackade
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 dl hackade persilja
2 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
Så här gör du:
Blanda alla ingredienserna till såsen i en stor skål och låt den stå kallt med du lagar resten.
Hetta upp smöret i en stor stekpanna.
Salta och peppra torsken försiktigt runt om. Stek i 3 minuter per sida.
Lägg upp en filé per tallrik. Skeda över såsen på tvären. Servera med lite grön sallad för att hålla på det nyttiga.