Torsk på italienskt vis
Otroligt lätt att laga. Dessutom så typiskt och underbart italienskt. Och som om det inte räcker med det….mycket nyttigt.
Det här behöver du till fyra:
4 portionsstora torskfiléer utan ben
smör att steka i
salt och peppar till torsken
Till såsen:
4 plommontomater eller andra mogna tomater med mycket smak, grovt hackade
3 salladslökar i lövtunna skivor både det gröna och vita
12 svarta oliver utan kärnor, finhackade
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 dl hackade persilja
2 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
Så här gör du:
Blanda alla ingredienserna till såsen i en stor skål och låt den stå kallt med du lagar resten.
Hetta upp smöret i en stor stekpanna.
Salta och peppra torsken försiktigt runt om. Stek i 3 minuter per sida.
Lägg upp en filé per tallrik. Skeda över såsen på tvären. Servera med lite grön sallad för att hålla på det nyttiga.