Skriv ut recept Skriv ut recept

Det är en otroligt enkel och smakrik rätt som faktiskt är både vardagsmat och festmat. Blir fantastiskt gott och du har en rätt som passar lika bra till ett friskt vitt vin som till ett runt och fylligt rött. Du får förslag på båda typerna.
Detta behöver du till fyra personer:
Knappt 1 kg torskfilé
8 mogna körsbärstomater
1 kvist timjan
8 nya potatisar som du förkoker
1 rödlök
1 morot som du förkoker
2 citroner
1 tesked salt
1/2 tesked svartpeppar
20 gram smör
Aluminiumfolie
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader
Skiva de oskalade potatisar i millimetertjocka skivor
Skala och skiva moroten i millimetertjocka mynt
Skala och finhacka rödlöken
Skär citronen i halvcentimeter tjocka skivor
Bred ut en stor bit aluminiumfolie
Lägg potatisskivor, morotsskivor och den hackade löken på folien med ungefär samma yta som fisken
Lägg på fiskfiléerna. Salta och peppra. Lägg på tomaterna och citronskivorna. Sist klickar du ut smöret. Stäng noga ihop folien.
Lägg in folien mitt i ugnen och låt den baka ca 20 minuter. Ta försiktigt ut paketet ur ugnen. Lägg det på en ugnsfast form med kanter och öppna paketet när du ska servera det. Då håller det sig varmt och alla dofterna kommer fram. Servera alla och glöm inte att potatis och morötter och en underbar liten smörsås har skapats alldeles av sig själv i botten av folien.