Skriv ut recept Skriv ut recept

Mycket smaker och fin hetta, som passar med ett svalt vin.

Detta behöver du till fyra:
5 hg räkor, skalade
2 msk olivolja
1 salladslök, finhackad
2 vitlöksklyftor, skalade och finhackade
1 röd chili, finhackad utan frön
1 msk curry
1 citrongräs stjälk
2 msk tomatpuré
3 dl torrt vitt vin
2 msk färsk koriander, finhackad
5 dl koksmjölk
1 msk pressad citron
1 msk koncentrerad hummerfond

Så här gör du:
Värm olja i en stor kastrull. Lägg i salladslöken och stek den mjuk. Lägg i vitlöken och låt steka med löken i 2-3 minuter. Rör ner tomatpuré, fond, citron, curry och chili. Häll i vinet och lägg i citrongräset. Låt sjuda samman i tio minuter.
Ta bort citrongräset lägg i koriander och häll i kokosmjölken. Låt koka samman 3-4 minuter. Lägg i räkorna alldeles innan du serverar.
Servera med några korianderblad.