Skriv ut recept Skriv ut recept

En förträfflig kombination som ger laxen bästa möjliga sällskap. Lätt att laga till många och den lilla skeden laxrom förvandlar rätten till festmat.

Detta behöver du till fyra:
300 g laxfilé utan skinn och ben, skuren i tärningar
1 msk skaldjursfond
1 dl vitt vin
1 msk färsk dragon, finhackad
1 msk tomatpuré
1 msk pressad citron
2 msk smör
2 msk mjöl
3 dl vispgrädde
salt och peppar efter smak
Pappardelle eller Fettuccine efter aptit.
Laxrom till serveringen

Så här gör du:
Koka pastan i saltat vatten enligt instruktionerna på paketet.
Smält smöret i en stor kastrull och rör ner mjölet. Lägg i övriga ingredienser i såsen utom grädden.
Rör samman och häll därefter i grädden lite i taget under omrörning. Låt sjuda samman 3-4 minuter. Lägg i laxtärningarna och fortsätt sjuda såsen. Vänd runt laxen då och då. Låt sjuda ca 10 minuter.
Häll av pastan när den är klar och låt ånga torr. Lägg ner pastan i laxsåsen och låt den sjuda med laxen ett par minuter.
Servera i djup tallrik med en liten sked laxrom.