Skriv ut recept Skriv ut recept

Ett långkok från Alsace, som faktiskt kan göras ganska enkelt. Det tar ett tag att koka, men det är inte svårt att göra.

Detta behöver du till fyra:
8 hg högrev i centimetertjocka skivor
6 stora kryddiga korvar typ Cabanoss.
8 hg färdig surkål
20 enbär
8 pepparkorn
6 kryddpepparkorn
3 lagerblad
1 msk salt
5 vitlöksklyftor, finhackade
2 stora gula lökar, finhackade
5 dl torrt vitt vin
1 msk kycklingfond
1 msk kantarellfond
1 kg skalad fast potatis
3 msk smör
2 msk olivolja
Till serveringen; 2-3 olika sorters senap (t.ex dijon, söt svensk och fullkornssenap)

Så här gör du:
Sätt ugnen på 150 grader
Skölj den färdiga surkålen i kallt vatten och krama ur så mycket vatten som möjligt.
Hetta upp smör och olja i en stor stekgryta.
Lägg i löken och vitlöken och stek den mjuk.
Lägg i surkål och alla ingredienser utom vinet, köttet och korvarna. Koka upp och rör om ordentligt.
Häll i vinet och låt koka upp igen.
Tryck ner köttskivorna i kålblandningen. Lägg på lock och stoppa i ugnen i 2 timmar. Vänd runt då och då.
Efter två timmar lägger du i korvarna och potatisen och låter dem koka med i 25 minuter. Därefter är choucrouten klar att servera.
Lägg upp med hålslev så att du inte får med all vätska. Om du vill kan du dela kött och korvar i mindre bitar när du serverar. Flera olika senapssorter är ett bra komplement.