Auberginburgare
Otroligt gott och vegetariskt. Lätt lagat och mycket slankare än den traditionella burgaren.
Detta behöver du till fyra:
2 auberginer
Olivolja
4 hamburgerbröd
1 1/2 dl majonnäs
2 tsk dijonsenap
2 pressade vitlöksklyftor
2 bifftomater, skivade på tvären
2 dl basilikablad, hälften till serveringen och hälften till dressingen
2 dl fetaost, krossad
salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Sätt på ugnens grill eller alternativt hetta upp en torr grillpanna på spisen (Du kan ju alltid gå ut och tända på grillen om du orkar det)
Förbered allt innan du grillar auberginen.
Du kör samman majonnäs, hälften av basilikan, vitlök och senap i matberedaren. Smaka av med salt och peppar.
Dela hamburgerbröden om det inte är gjort.
Skiva auberginen på tvären i skivor ca 1 cm tjocka. Använd inte kantbitarna till detta utan skivor i mitten.
Pensla skivorna med olivolja. Stek dem ca 3 minuter på varje sida på ett hett järn eller nära grillen i ugnen.
Salta och peppra auberginen efter stekningen.
Ta fram underdelen av bröden. Bred på majonnäsen. Lägg på några skivor aubergine. Lägg på tomatskivor, som du saltar och pepprar. Strö över fetaost smulor och hackad basilika. Lägg på toppen av brödet och servera. Är du ketchupälskare så kan du ju ta det vid sidan och lite friterad potatis kan ju passa.