En perfekt förrätt som har mycket smak och som passar som en handske med ett fylligt vitt vin. Självklart också lätt att laga och läcker att se på.
Detta behöver du till fyra:
4 mogna avokado
5 hg skalade räkor
1 liten rödlök, finhackad
3 rädisor, finhackade
1/2 röd paprika, rensad och finhackad
2 selleristänger, finhackade
2 hårdkokta ägg, hackade
5 matskedar färsk majonnäs
10 korianderblad, finhackade och blandade i majonnäsen.
saften från 1 limefrukt
salt och peppar efter smak
Möjlig garnering;
hackad sallad, skivade tomater och hackad koriander
Så här gör du:
Dela räkorna på mitten och behåll några större hela att lägga längst upp.
Blanda samman, rödlök, rädisor, paprika, selleri, ägg, räkorna, hälften av lime juicen och koriandermajonnäsen. Blanda väl och smaka av med salt och peppar. Förvara kallt till serveringen. Kan förberedas i god tid innan. Den tål några timmar i kylskåp.
Dela avokadon i halvor. Ta bort kärnan och skopa försiktigt den halva avokadon hel ur skalet med en stor tunn sked.
Pensla resterande limejuice på avokadon så att den inte mörknar för snabbt. Skeda i räksalladen i avokadohalvorna. Hålen varierar i storlek på avokado. Blir det räkröra över så servera den vid sidan av på tallriken.
Servera med valfria tillbehör.

Vinklubben Tre Kronor
Vinklubben Tre Kronor arrangerar vinprovningar i flera av Sveriges största städer. De har temat mat och vin med inspiration om vinets historia och hur du bäst använder viner du uppskattar . Det behövs inga förkunskaper och vinprovningarna är lättsamma och avslappnade.
Nyhetsbrevet
Kontakta Oss
Tre Kronor Vin AB
info@trekronorvin.se