Skriv ut recept Skriv ut recept

Detta är en kall soppa som har riktigt bra smak  Det finns egentligen inga svårigheter alls i beredningen. Och det är otroligt lätt att äta.

Detta behöver du till fyra:
2 mogna avokado
1/2 gul lök, finhackad
1 matsked olivolja
1/2 dl apelsinjuice
1 matsked finhackad färsk koriander
5 dl blandad kycklingfond (blanda en del koncentrerad fond med två delar vatten och två delar vitt vin)
3 dl vispgrädde
1 kryddmått kummin
salt och peppar efter smak
skalade färska räkor till dekoration

Så här gör du:
Lägg den hackade löken i en kastrull med varm olja. Låt steka på medelvärme så att den blir mjuk men inte får någon färg. Ställ åt sidan och låt svalna.
Lägg löken tillsammans med en halv skalad och urkärnad avokado i en matberedare och kör till en jämn mousse. Var noga med att skrapa ner kanterna så att det inte hänger bitar kvar. Upprepa med de andra avokadohalvorna. Lägg i en stor skål. Blanda i apelsinjuicen, fonden, grädden och kryddorna. Vispa kraftigt till en krämig konsistens.
Servera i tallrik eller skål. Dekorera med några nyskalade räkor mitt på soppan.