Skriv ut recept Skriv ut recept

Lättlagad och mycket uppskattad rätt, som har sitt ursprung i Italien.
Detta behöver du till fyra:
4 Bertungor utan skinn, men med benen kvar (Det går bra med rödtunga också)
2 dl ströbröd
2 blodapelsiner skurna i tunna skivor
1 citron, skalad och hackad i små bitar
1 röd chili, utan kärnor och finhackad
1 dl hackad färsk basilika
1 dl hackad färsk persilja
1 dl olivolja
2 kryddmått paprikapulver
salt och peppar efter smak
Till sås:
100 g smör
1 pressad citron
2 msk finhackad mandel
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader
Lägg bakpapper på en plåt och lägg fiskarna på papperet
Strö på fisken i följande ordning; ströbröd, apelsinskivor, citronbitar, chilihack, basilika och persilja.
Blanda samman olja, paprika, salt och peppar i en skål. Smaka av.
Droppa oljan jämnt över fisken. Baka i 25 minuter.
Bryn smöret tillsammans med citron och mandel. Salta försiktigt.
Servera fisken direkt den är klar med en god potatis och det brynta mandelsmöret.