Skriv ut recept Skriv ut recept

Klassisk italiensk mat som är lika enkel att laga som den är god att äta.
Detta behöver du till fyra:
4 kycklingbröst utan skinn och ben
salt och peppar till kycklingen
peston
1 dl olivolja
1 msk pressad citron
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
2 dl packad och hackad basilika
2 dl hackad och packad spenat
3 vitlöksklyftor, oskalade
1 dl pinjenötter
1 dl riven Parmesan
till serveringen
riven parmesan
hackade tomater, utan kärnorna
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Salta och peppra kycklingen runt om.
Stek pinjenötterna bruna i en torr stekpanna. Stek därefter vitlöken i samma stekpanna, utan fett och stek den till dess att skalet får fin färg. Skala därefter vitlöksklyftorna.
Lägg alla ingredienserna till peston i en matberedare inklusive de stekta pinjenötterna och vitlöksklyftorna och kör till en jämn sås.
Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form. Pensla översidan med ungefär hälften av peston.
Baka mitt i ugnen i 20 minuter.
Servera och häll på resterande pesto och strö över hackad tomat och parmesan. Servera med en sallad eller din favoritpasta.