Skriv ut recept Skriv ut recept

Härlig mellanrätt, förrätt eller bara ett tillbehör till ett gott glas vin på eftermiddagen.
Det här behöver du till fyra:
4 skivor bröd (vi föredrar mörkt fullkornsbröd, men du kan välja din favorit.
2 msk olivolja till brödet
250 g varmrökt lax, bruten upp i mindre bitar
4 msk pressad citron
1 dl hackade valnötter (Du kan ta pinjenötter om du är allergisk)
1 stor rödlök, skalad, halverad och skuren i tunna skivor
1 tsk salt till rödlöken
1 dl riven Västerbottensost
1 dl finhackad selleri
2 msk olivolja
Grön bladsallad
salt och peppar
Så här gör du:
Lägg den skivade löken med saltet och 2 msk pressad citron i en skål. Blanda ordentligt och låt stå 30 minuter.
Blanda lax, ost, selleri, valnötter, sallad och olivolja i en annan skål. Salta och peppra.
Pensla brödskivorna med olivolja och stek dem frasiga i het stekpanna.
Lägg på laxblandningen på de stekta bröden. Placera ut lökskivorna sist.