Skriv ut recept Skriv ut recept

Detta är den enklaste lilla dessert som finns. I stort sett bara att vispa samman, bortsett från att du måste smälta lite choklad. Du kommer att få mycket beröm.
Detta behöver du till fyra:
3 dl vispgrädde
6 cl mörk rom
2 msk hjortronsylt
1 tsk vanilj (extrakt eller skrap från vaniljstång)
250 g vit choklad
Riven mjölkchoklad till serveringen
Så här gör du:
Vispa samman alla ingredienser utom chokladen med en elvisp eller matberedare. Vispa så att skummet blir fast, men inte hårt.
Sätt en stor kastrull med vatten på spisen. Koka upp. Sätt en mindre kastrull i ”vattenkastrullen”. Lägg i chokladen bruten i så små bitar som möjligt. Låt chokladen smälta i vattenbadet.
När chokladen är helt smält och lite rinnig rör du ner den i grädden. Vill du fastare konsistens vispar du lite längre.
Lägg upp i portionsskålar och dekorera med lite riven mjölkchoklad.