Italiensk Bruschetta med räkor
Fin och mycket uppskattad förrätt, mellanmål eller om du serverar den i mindre format tilltugg till ett glas gott vin.
Detta behöver du till fyra som förrätt:
6 msk olivolja
1 msk pressad citron
1/2 tsk svartpeppar
1 tsk salt
4 vitlöksklyftor, pressade
12 körsbärstomater, halverade
2 dl hackad basilika
4 hg skalade räkor
2 dl mozzarella, finhackad
4 stora skivor italienskt vitt bröd (eller flera mindre skivor)
Så här gör du:
Blanda 2 msk olja och citron med vitlöken, salt och peppar. När saltet lösts vänder du ner tomathalvorna i marinaden och låter den stå minst 30 minuter i rumstemperatur. Vänd då och då så att alla tomater marineras.
Pensla brödskivorna med resterande olja och stek i het stekpanna till dess att de får färg.
Vänd ner räkorna och basilikan i tomatblandningen. Fördela röran på bröden. Strö över osten och servera genast.