Skriv ut recept Skriv ut recept

Lax med vitlökssmör med ansjovis

Lättlagat och så gott att det blir en bra bjudrätt. Passar alla och kan serveras hela året.
Det här behöver du till fyra:
4 laxfiléer utan ben men med skinnet kvar
3 msk kapris
Saften från 1 citron
2 dl hackad persilja
2 msk smör
salt och peppar
Till smöret:
100 g smör
4 ansjovisfiléer
2 vitlöksklyftor, pressade
Skalet rivet från 1 citron
salt och peppar
Så här gör du:
Hetta upp smöret i en stekpanna (med lock som ska användas senare).
Salta och peppra laxen och lägg den i smöret i stekpannan. Strö över kapris och persilja och pressa över citronen. Lägg på locket och låt steka i 15 minuter.
Blanda samman alla ingredienser till smöret i en matberedare. Lägg smörblandningen i plastfolie och forma en stång. Lägg den på kyla till dess att du ska servera.
Lägg laxen på serveringstallrikar och ta upp persilja och kapris som hamnat i stekpannan och strö det över laxen.
Klicka på smöret alldeles innan du ska servera.
Det smakar bra med en sallad, men en knippa broccoli är inte fel om du gillar det.